Vår hemsida är under utveckling medan vi fortsätter att översätta och lägga till funktioner

Använd vårt feedback blankett om du har några frågor, vill lämna en kommentar eller rapportera ett problem

Map of property in Grekland Map of property in Grekland

Skriv in ett ortnamn eller klicka på kartan för att börja söka.

Hus, lägenheter och fastigheter i Grekland

Leta efter fastigheter i Grekland med Rightmoveoverseas.se, den bästa platsen att leta efter fastigheter i Grekland och en del av Rightmoveoverseas.se, Storbritanniens ledande webbplats för fastighetsförmedling. Med sina forntida ruiner och sitt gnistrande hav är Grekland ett land av fantastisk mångfald med många fastigheter till salu. Vare sig du letar efter en villa i Santorini eller en våning i Aten, finns det en mängd möjligheter i Grekland. Rightmoveoverseas.se är utan tvekan den bästa platsen för att hitta fastigheter i Grekland.

Grekland som är platsen för en av världens äldsta civilisationer, har en mängd sevärdheter av forntida monument och de kvarstående ruinerna och det är inte bara Akropolis och Aten som har ruiner. Hundratals ruiner är utspridda över hela Grekland, från palatset i Knossos till Akrotiri (Greklands Pompeji). Men Grekland är naturligtvis inte bara ruiner. Grekland är ett modernt och levande land med Atens moderna stråk och Cycladöarnas superba stränder. Det finns fastigheter till salu över hela Grekland. Från stadskärnorna till villor med havsutsikt. Mest populära är de grekiska öarna. Från de större öarna Rhodos och Kreta till de mindre kända öarna i Egeiska havet och Dodekanisos (tolvöarna). Ett rent paradis för den upptäcktsgirige. Det finns fastigheter till salu på många av dessa fascinerande öar. Det Egeiska havets milda vågor och de snövita stränderna är den perfekta platsen för ett semesterställe eller som en plats att bara kunna sticka iväg från allt och återhämta sig.

Fastigheter på Kreta

Den sydligaste av de grekiska öarna, Kreta, är utan tvekan den populäraste, om man räknar antalet besökare och försäljning av fastigheter på Kreta till utländska investerare. Tack vare den starka turistmarknaden har många brittiska köpare valt att hyra ut sina fastigheter på Kreta när de inte använder dem själva och många köper enbart som investeringsobjekt. En stor del av bebyggelsen på Kreta är representativ för öarnas 4 000 år av historia och detta avspeglas i det vackra landskapet, de suveräna stränderna och de oförstörda byarna och städerna som ännu inte nåtts av massturismen och överexploateringen. För den som letar efter något extra fridfullt på Kreta är den nordvästra delen av ön ett område med utsökt vacker natur, den frodigaste delen av Kreta. Grönskan möter kusten och de utspridda byarna och fiskehamnarna ser ut att inte ha påverkats av tidens gång.

Fastigheter på Joniska öarna

De Joniska öarna är en ögrupp utanför Greklands västra fastland, med undantag för Kythira som ligger utanför den södra kusten vid Peloponnese. De två mest eftertraktade regionerna på de Joniska öarna är Korfu och Kefalonia. Zakynthos och Lefakada är omringade av populära semesterorter och Ithaca är perfekt för den som söker en fridfull, oförstörd ö utan massturism. Var och en av de Joniska öarna har sin egen speciella karaktär och attraktioner för att passa även den mest kräsne som söker en bostad på de Joniska öarna. Du kan simma med havssköldpaddorna om du köper en bostad i Zakynthos, eller dansa hela natten innan du svajar hem på småtimmarna till din bostad på Korfu. Gå ut från din bostad på Kythira för att chilla på de orörda stränderna eller följa Homers Odysseus i fotspåren och hitta din drömbostad på Ithaca. Att äga en bostad på Lefakada innebär att man bor i en av de främsta vindsurfingorterna i Europa. I Kefalonia är du på ett stenkasts avstånd från magnifika stranden Myrtos, av många ansedd som den vackraste stranden i Medelhavet.

Fastigheter på Egeiska öarna

De Egeiska öarna – Samos, Chios, Lesbos, Limnos, Ikaria och Thassos är bergsöarna, perfekta för den äventyrliga! De stränder som omringar Limnos anses vara de bästa på de Egeiska öarna men det är heller inget fel på stränderna i Thassos, Samos och Lesbos. De öarna är ännu inte lika berömda så nu är det perfekta tillfället att köpa en bostad på Samos, Pythagoras födelseplats. Flanera i världsarvsstaden och besök Aphrodites ruiner och Eupalinostunneln, byggd år 524 f.Kr. i Chios. Njut av öns avslappnade karaktär och autenticitet, dess mångfald och grönskande natur, mysiga små byar och idylliska stränder. Lesbos, känd för sina promenadstråk som slingrar sig runt bergen i öns södra och norra delar. På Limnos behöver du inte ta dig långt ifrån Myrina, dess livliga huvudstad, för att komma till stränderna; du har en på varje sida! En bostad på Ikaria (namnet härstammar från den mytiska Icarus) är det perfekta valet för den som vill slappna av i öarnas naturliga värmekällor och njuta av det berömda röda vinet. Varför inte köpa en fastighet på Thassos och därifrån upptäcka den romanska marknadsplatsen, Athenas, Akropolis tempel vid Agora. Vandra runt den forntida staden Thassos eller slappna av i solen på Thassos Golden Beach.

Populära Fastigheter i Grekland

Apartment for sale in Crete, Lasithi...

Offers in Region of €105,000

2 sovrum lägenhet till salu in Crete, Lasithi, Makrygialos

4 bedroom Detached Villa in Mani, Peloponnese

€310,000

4 sovrum detached villa till salu in Mani, Peloponnese

2 bedroom Cottage in Gialova, Messinia...

€89,000

2 sovrum cottage till salu in Gialova, Messinia, Peloponnese

Gå med och Följ oss